Rozmaring Étterem Noszvaj

Olasz pizzéria Noszvaj üdülőövezetében

Borok

Kedves Vendégeink!

Árlapunkon szereplő borainkat elvitelre is értékesítjük, kedvezményes, a pinceihez hasonló árakon.

 

Thummerer Vilmos, Noszvaj:

Egri cuvée Berta,

száraz fehérbor, 0,75 l/ dl  1.200.-Ft/200.-Ft

Világos szalmasárga szín, szép, tiszta, magas illat. A Királyleányka és a Leányka fajták egészítik ki egymást ebben a borban. Könnyű savérzet, viszonylag magas alkohol. Gyümölcsössége almára, citrusfélékre emlékeztet, hosszú nyeletű, kifejezetten "inni való" bor

Egri Királyleányka, 2008

száraz fehérbor, 0,75l   1.800.-Ft

Tetszetős megjelenésű, halvány zöldessárga színű, illatában és zamatában is üde, gyümölcsös jellegű, lendületes bor. Szép, élénk savháttérrel, kellemesen élvezhető, maradék széndioxid-tartalommal rendelkezik.

Egri Muscat Ottonel,

édes fehérbor, 0,75 l/dl      2.200.-Ft/350,-Ft

Élénk, intenzív, szőlővirágos-muskotályos-mézes illat. Finom, szép savszerkezete elegendő a szájban jól érezhető édességhez. Az alacsony alkohol és a szőlőböl származó maradék cukortartalom a borral most ismerkedők számára is kedvessé teszi ezt a könnyű nedűt.

Egri Rozé, 2010

száraz rozé, 0,75 l/dl    1.800,-Ft/280,-Ft

A 2010-es Kékfrankos-Merlot rose színe határozott hagymahéj színű, cseresznyés árnyalatokkal. A jól időzített szüretnek köszönhetően intenzív, friss, üde illattal kedveskedik. Szépen párosulnak benne a Kékfrankos gyümölcsös jegyei a Merlot fűszerességével. Közepes teltség, finom gömbölyű savak jellemzik.

Egri Bikavér, 2006

száraz vörösbor, 0,75 l     2.950.-Ft

Szép, összetett gyümölcsillattal rendelkező, rubin színű, gazdag, fűszeres ízű bor, lesimult tanninnal. Finom savakkal rendelkezik. Piros ribizlire emlékeztető illata egyesül a fahordós érlelés ászkolási illatával

Egri cuvée Bertram, 2006

száraz vörösbor, 0,75 l/dl     1.500.-Ft/220,-Ft

Több szőlőfajta borának házasítása (Blauburger, Kékfrankos, Kékoportó), mely hagyományos tölgyfahordós érleléssel készült. Közepesen intenzív rubin szín, mérsékelt tannin, elegáns savak.

Egri cuvée Tréfli, 2007

édes vörösbor, 0,75 l/dl  2.600,-Ft/380,-Ft

A bor neve utal arra, hogy eredetileg kóser bornak készült, és ezért egy sajátos ízlésvilágot tükröz. Szőlőből származó maradék cukrot tartalmaz, mely alacsony alkoholtartalommal párosul. Intenzív illat, fűszeres íz, a maradék cukrot jól kiegészítő finom savak. Nagyon népszerű bor.

 


Orsolya Pince, Ostoros:


 

Bolyki János, Eger:

Hárslevelű, 2009

száraz fehér bor, 0,75 l/dl   1.800.-Ft/320.-Ft

A diszkrét méz és hársvirág, valamint enyhén mazsolás illat akár édesebb bort is jelezhetne. Az íz összhangban van az illattal: kifejezetten lendületes, jó savú bor, aminek az alkoholja nem fűt, nem édesít.  Némi cseresség is felüti a fejét, részben ez is hozzájárul a hosszú lecsengéshez. Szép bor ez.

Ördöngös, 2006

száraz vörösbor, 0,75 l/dl   2.300.-Ft/ 380.-Ft

Cabernet franc, merlot és kékfrankos házasítása. Szép sötét bíbor színű, szinte élénken világító gyűrűvel. Inkább visszafogott illat, ugyanakkor sokrétű, vonzó: aszalt áfonya, eperszósz, feketeribizli, narancshéj, almacsipsz. Egyben van, harmonikus, mégis izgalmasan vibrál. Ízében cseresznye, konyakmeggy, szeder, csipetnyi kakaó és vanília. Tanninjai cabernet franc-osak: puhák mégis kissé húznak. Utóíze finom gyümölcsös, újabb és újabb kortyra csábít. Nem egy megfejteni való, túlzottan elgondolkoztató, inkább egy dinamikus mégis kerek, jóízű, jóívású bor.

Cabernet Franc, 2007

száraz vörösbor, 0,75 l  3.300.-Ft

A bor sötét bordó színű, enyhén opálos, no de a szűretlenségnek ez velejárója. A fajta velejárója viszont a lehengerlően komplex és izgalmas illat. Itt medvecukor, szeder, feketeribizli, és egy kis hordó-vanília. A korty meleg, kicsit édeskés, nagyon gyümölcsös (itt is a feketebogyósok dominálnak), kellemesen tanninos. Emellett szép egri savakkal is meg van áldva.

Nem hall, nem lát, nem beszél, 2006

száraz vörösbor (kékfrankos), 0,75l/dl  3.200,-Ft/470,-Ft

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy. A szüretelő gyerekek nem voltak éppen szokványosak, lényegében fogyatékkal élők ők. Nem gyerekmunka, gyerekrabszolga téma, hanem Jani már megint segít. Munkát ad és fizetséget nekik, de ez még semmi, a bor bevételének egy részéből játszóteret is épített nekik. Ők örülnek (nagyon). Amennyiben minden borász így járna el, Magyarország a minőségi EU-szabványos játszóterek országa lehetne. Jó horizont, a játék jó horizont.

Merlot, 2008

száraz vörösbor, 0,75 l

A Középbérc szőlőjét kádban erjesztette, 20 hónapig fahordóban érlelte a borász. Szép gyümölcsök, kávé, vanília. Érésének elején tart, de már most is szép, gömbölyű, kerek merlot. Jót lehet enni mellé, de nem az a fajta, amiből barátokkal megiszunk két palackot és keressük a harmadikat.

 


Rai Vini, Eger:

Sauvignon Blanc, 2008

száraz fehérbor, 0,75 l    1.800.-Ft

Szép világos sárga szín, élénk zöldes tükröződéssel, igen fűszeres, hangsúlyos zöldpaprika illattal. Édes mentára emlékeztető íz, hosszantartó aromájú, igen harmónikus bor.

Cuvée Elia, 2007

száraz vörösbor, 0,75 l   2.200.-Ft

Mély, rubinvörös színű testes bor, igen érett ribizlire és eperre emlékeztető illattal. Puha tanninokkal teli, élénk ízű, gömbölyded bor.