Rozmaring Étterem Noszvaj

Olasz pizzéria Noszvaj üdülőövezetében

Egy olasz pizzéria Noszvajon

"Az étteremlátogatást kulturális eseménynek kell tekintenünk, csakis így érthetjük meg, mi valójában a konyha.”

(Juan Amador, szakács)

 

 

Olaszországban, Dél Tirolban dolgoztunk mind a ketten, Andi szállodában, én szakácsként. Kint sikerült magunkba szívni a megfelelő minőségű dolgok iránti szeretetet, a valódi alapanyagok ízét. Finomítani az itthon megtanult-ellesett dolgokon, tanulni néhány addig szokatlan fogást a konyhában, és a munka morál ugye....

Aztán meguntuk....

Megvettük ezt a házat, (lakni kell valahol) és hozzáfogtunk saját kézzel a felújításhoz, átalakításhoz. Édesapám szerint jó szakács mindenhez ért, de még az építőipar is? Persze amihez kellett, szakembert hívtunk.

Lassan elkészült a konyha majd a belső étterem, ahol 28, a télikertté alakított fedett teraszon 45 főt tudunk vendégül látni. Célunk, hogy a síkfőkúti tavak közelében található családias noszvaji vendéglőnkben olyan noszvaji étterem jöjjön létre, ahol hangulatos környezetben, odafigyelő személyzettel körülvéve ismerkedhet meg az ide látogató az olasz étterem és a bükkaljai regionális konyha érdekes ízvilágával.

Mi szívesen látjuk azt is, aki egy teára, vagy egy szelet házi süteményre jön be hozzánk, vagy csak a friss újságot olvasná el egy kávé mellett. És már itt is vagyunk a (szerintünk) vendéglátásnál. Mivel elfogultak vagyunk a természetes ízek, valódi alapanyagok iránt, így vendégeinknek is ezt kínáljuk. A csokitorta csokoládéból, a sonka húsból, a sajt tejből készül, és a túrós sütikben túró is van...                

A gyerkőcöknek van gyerekszék, pelenkázó, nagy doboz játék a kis pizzák és fél adag ételek mellett.

A felnőtteknek minőségi pálinkákat, jó egri borokat, finom saját pörköltetésű  "Rozmaring Válogatás" kávét (koffein menteset is),és tisztességes  adag ételeket kínálunk.

Vendéglőnkben ingyenes internet hozzáférés működik Wifi hálózaton keresztül, az arra alkalmas laptoppal, notebookkal rendelkező vendégeink részére.

Éttermünk akadálymentes.

Vendéglőnkben Erzsébet utalvánnyal, SZÉP kártyával és Rozmaring Tallérral is fizethet.

Ha Noszvajon jár, tegye próbára vendégszeretetünket.

Jó étvágyat, és kellemes időtöltést kívánunk.

Szabó Andrea és Bujdosó István tulajdonosok.